Check de mobielvriendelijkheid van je website met deze gratis nieuwe tool van Google

mobielvriendelijke test google
mobielvriendelijke test google

Check je mobielvriendelijkheid met nieuwe (gratis) tool van Google

Wil je te weten komen hoe goed je volgens Google scoort op mobielvriendelijkheid? Daarvoor heeft Google vandaag testmysite.thinkwithgoogle.com online geplaatst.

Met deze (gratis) tool check je gemakkelijk hoe mobielvriendelijk je website is en hoe je website er voor staat op vlak van pagina-snelheid. Een combinatie van de oude Mobile-Friendly-Test en PageSpeed Insights.

Het enige wat je hoeft te doen is een URL in te voeren en op ‘Test Now’ te klikken. Daarna worden je scores berekend en kan je de werkpunten bekijken.

Algoritme update Google

Het is geen verrassing dat Google dergelijke tool nu online plaatst. Enkele weken geleden, op 12 mei 2016 heeft Google hun algoritme een grondige update gegeven. Google kondigde vooraf al aan dat ze een grotere voorkeur gingen geven aan websites die mobile-friendly zijn in een post op hun webmaster blog. Zie het als een Mobilegeddon 2.0 maar dan minder ingrijpend. Een vervolg dus op de Mobilegeddon van April 2015 waarbij mobielvriendelijke websites een stapje voor kregen.

Heb je een mobielvriendelijke website, dan mag je op beide oren slapen voor deze update. Is dat niet het geval, dan is het dringend tijd om hier wat aan te doen. Niet alleen voor je vindbaarheid in Google maar ook voor je (mobiele) bezoekers. We verwachten dan ook dat een mobielvriendelijke website de komende jaren enkel maar aan belang zal winnen voor de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website.

Vragen bij je score? Laat ons iets weten via het contactformulier.

Deel dit bericht

 

Lees ook