Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimization of simpelweg zoekmachine optimalisatie. Na het opstellen van een doordacht online marketing strategie kunnen we middels bepaalde (SEO-)technieken ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt op zoekwoorden die voor jou en je klanten relevant zijn. Deze technieken kunnen we opdelen in drie pijlers.

Pijler 1: Contentcontent

Content is king! En dat blijft het ook. Voorzie de juiste inhoud op je website en je zet al een eerste stap in de goede richting om hoger te scoren bij zoekmachines. Je scoort zelfs nog beter wanneer we deze content op een goede manier structureren en enkele SEO best-practices toevoegen, betere resultaten zullen niet uitblijven.


Lees meer over de eerste pijler: Content

technische structuur seoPijler 2: Technische optimalisatie

Als digitale marketeers houden wij van technische optimalisatie van websites. We gaan de content die op je website staat optimaliseren en technische zaken op de volledige website verbeteren. Bijvoorbeeld: een sitemap toevoegen aan Google Search Console, Structured Data toevoegen maar ook meta-data aanpassen, alt-beschrijvingen van afbeeldingen optimaliseren.. Dingen die je niet zal zien als je de website opnieuw zult bezoeken maar die wel een groot verschil maken. Klinkt dit allemaal Chinees voor jou? Geen zorgen, wij nemen deze technische zaken met veel plezier voor onze rekening.

Pijler 3: Linksseo links

Bij zoekmachineoptimalisatie zijn links nog steeds zeer belangrijk. Het is echter wel een delicate zaak en moet altijd met de nodige voorzichtigheid aangepakt worden. Je link toevoegen op te veel ‘spammy’ websites kan er voor zorgen dat je positie in de zoekresultaten drastisch zakt. De beste manier om links te leggen? Fantastische content creëren zodat hier naar gelinkt wordt door andere websites, sociale media kanalen etc.

Iedereen die zijn online aanwezigheid serieus neemt dient aan SEO te werken. Wil je hoger scoren in zoekmachines als Google? Wij doen niets liever dan hierbij helpen! Contacteer ons nu voor een kennismakingsgesprek!

 

SEO: De 3 Pijlers

drie pilaren van seo

Interesse in SEO?

We helpen je graag om beter gevonden te worden in Google!

Contacteer ons