Wat is zoekmachine optimalisatie?

zoekmachine optimalisatie seo

Zoekmachine optimalisatie (SEO), wat is dat?

Zoekmachine optimalisatie is ervoor zorgen dat zoekmachines jouw website leuk vinden. Het is niet zozeer dat ze fan zijn van jouw content of van je ongetwijfeld prachtige website.

Google houdt enkel van websites wanneer deze relevant zijn voor de zoekopdrachten van gebruikers. Omdat Google geen echte persoon is (surprise, surprise), moeten ze gebruik maken van bepaalde methodes om de websites te indexeren.

Hoe vindt Google mijn website?

Op het internet zijn er ontelbaar veel webpagina’s die allemaal geïndexeerd moeten worden. Om dit te doen gaat Google crawlen. Dit wil zeggen dat ze op het internet links gaan volgen om zo van pagina tot pagina te gaan.

Deze pagina’s kunnen per categorie, auteur enz. onderverdeeld worden. Al deze informatie wordt vervolgens bewaard op hun servers die nu al meer dan 100 miljoen gigabyte aan info bevat.

Hoe zorgt Google ervoor dat je de meest relevante informatie krijgt?

Google gaat aan de hand van algoritmes kijken naar wat je wil vinden via de zoekopdracht. Eenmaal dit gevonden is haalt Google relevante inhoud uit hun database.

De pagina’s met de relevante inhoud worden dan gerangschikt op basis van meer dan 200 factoren (bv. Geografische locatie van de zoekopdracht, kwaliteit van de site en pagina, etc.).

Wat kan ik daar nu in godsnaam aan veranderen?

Dit is het moment waarbij zoekmachine optimalisatie ter sprake komt. SEO (afkorting van search engine optimization) komt er op neer dat je je webpagina’s gaat optimaliseren zodat ze relevanter worden voor bepaalde zoekopdrachten. We bedoelen dan niet enkel de lay-out maar ook de content, de code en zelfs de gebruikerservaring op de website.

Lijkt het je nog steeds te moeilijk en snap je bitter weinig van zoekmachine optimalisatie? Kom dan bij zeker eens bij ons op de koffie! Wij leggen je graag (met veel passie) uit wat zoekmachine optimalisatie is, hoe het werkt en hoe ook jij hiervan kan profiteren.

Contacteer ons.